Jul på hjul

Katarina Mazetti, (mest känd för "Grabben i graven bredvid") har skrivit denna pjäs speciellt för Teater Trots. "Hittills har medlemmar i gruppen skrivit pjäserna själva och gjort det alldeles utmärkt, men det var en rolig utmaning att försöka skriva för just den här gruppens speciella sammansättning", säger hon. "Och jag tycker att de och deras regissör har gjort ett fantastiskt arbete!".

Jimmy Offesson regisserade och nio trotsiga tanter stod på scenen.
Pjäsen uppfördes sex gången på Lilla Teatern i november 2010.

På scenen

Eva: Arbetar på Karolinska i Stockholm och läser FASS som kvällslektyr. Det bästa med Stockholm, förutom familjen, är att hon slipper råttor i källaren och lik i garderoben. Hennes favoritgodis är lakrits och Toy.

Eva spelas av Ingela Björck


Dagny: Sedan hennes man gick bort så är hon en skåpsupande ögontjänare som vet allt om alla och gärna tar reda på mer. Hon samlar ihop pantburkar och övergivna slantar och köper trisslotter, för hon tänker: plötsligt så händer det.

Dagny spelas av Ulla Hallström


Vera: En utarbetad kvinna som njuter av vardagliga ting såsom att lösa korsord och lyssna på radio. Hon tycker om svenska traditioner och på kvällarna läser hon först Allers och sedan statistiken på vattenberedaren.

Vera spelas av Gunnel Samuelson


Marie: Gillar att sitta och skriva om recepten i mat- och kokböcker så att de når en högre grad av perfektion i smak och tycke, och som drömmer om att få bo själv med en stilig karl i ett hem inte alltför olikt det hon redan bor i.

Marie spelas av Mona Frick


Marta: En strävsam kvinna som utan tvekan föredrar socialdemokrater framför moderater, och vars högsta dröm skulle vara att resa ut i världen och hjälpa till på ett barnhem någonstans.

Marta spelas av Margret Ohlsson


Molly: Älskar att följa med i repilkerna till svenska filmklassiker från 40- och 50talet, och påstår att det ska till att förlora nio liv innan hon ger sig. Hon skulle vilja bygga om sin bortgångna fars verkstad i källaren till en vinkällare.

Molly spelas av Titti Andersson


Lennart: Känner sig något ensam där han bor just nu, så han besöker gärna sina släktingar och vänner närhelst han får tid. Annars så sitter han och dagdrömmer om att få mottaga självaste nobelpriset.

Lennart spelas av Viveka Vitestam 


Fru Ahlström: En välinflyttad granne som är svag för champagne och som nästa vecka ser fram emot att besöka sin kusin i Bryssel som för övrigt är jurist vid internationella domstolen.

Fru Ahlström spelas av Anna Sundman


Fru Bouclé: En nyinflyttad granne som har en egen chiliodling därhemma, och som tänker att det snart är säsong för att köpa sig en stuga i Spanien.

Fru Bouclé spelas av Elisabeth Sönnergren

Bakom scenen

Regi och scenografi: Jimmy Offesson


Ljus och ljud: Jonas Einarsson


Masktillverkning m m: Mona Book


Scenografibygge: Bengt Lindström


Programblad och affisch: Björn Larsson


Flyer: Håkan Vitestam